Noord Korea en Donald Trump, een Cuba crisis tot de derde macht

Zal Donald Trump, na zijn grandioos succes in Syrië (nagenoeg alle Amerikanen stonden  aan de zijlijn te applaudisseren), zijn bedreiging aan het adres van Noord Korea nakomen?

Schermafbeelding 2017-04-11 om 18.58.26

De stemmen op de sociale media variëren tussen: het zal zo een vaart wel niet lopen, extreme steun voor “laat hem de Noord Koreanen maar eens een lesje leren” en, een minderheid waar ik toe behoor, die meent dat hij gek geworden is.

Een dikke 2 jaar geleden maakte ik deel uit van een internationale groep die een 17-daagse reis door Noord-Korea maakte. Ik wilde één van de laatste stalinistische dictaturen eens van binnenuit bekijken. Ondanks 3 reisbegeleiders/controleurs was er van controle al na 2 dagen geen sprake meer. De reis stelde mij wel in staat om de Noord-Koreaanse maatschappij beter te leren kennen.
Om een lang verhaal kort te maken, ik was en ben nog steeds onder de indruk van het extreem nationalisme van de Noord Koreanen.

Het is een maatschappij die elk uur van de dag geïndoctrineerd wordt via een gerichte communicatie tegen het westen en die hun leider(s) de status van goden meegeeft.
Als je van in de wieg niet anders gehoord hebt dan wil je je leven geven voor de grote leider, die elke avond opnieuw het beste met je voor heeft en die belaagd wordt door de imperialisten uit de Verenigde Staten.

Schermafbeelding 2017-04-11 om 18.18.17

Vanuit mijn eigen waarnemingen had ik al snel door dat die verafgoding geen nep is (zoals de meesten in het westen geloven) maar de gruwelijke werkelijkheid. En zoals ondertussen iedereen weet is een alternatieve mening niet alleen niet gewenst in Noord Korea maar tegelijkertijd levensgevaarlijk.

Met een onbekend aantal nucleaire wapens in hun magazijnen in het bergachtig afgesloten land, kan geen enkele militaire raadgever van Trump een 100% succesvolle “strike” garanderen. Als men dan weet dat de 10 miljoen inwoners tellende Zuid Koreaanse hoofdstad Seoul slechts 40 km van de Noord Koreaanse grens ligt, zal u hopelijk begrijpen dat ik KOUDE RILLINGEN krijg van een mogelijke unilaterale “strike” van Donald Trump.

Zoals met alle oorlogen weet men waar het begint maar nooit wanneer het zal eindigen en nog minder hoeveel onschuldige slachtoffers (ook baby’s en lieve kindjes) er zullen vallen. Het zullen er minstens duizenden zijn maar het kunnen er eveneens tienduizenden, honderdduizenden of zelfs miljoenen zijn.

Mijns inziens hebben we nooit zo kort tegen een NUCLEAIRE OORLOG gestaan dan na de gebeurtenissen van de afgelopen dagen. 

 

Schermafbeelding 2017-04-11 om 15.11.09

Mijn advies aan de steeds maar ja-knikkende VS bondgenoten: probeer Donald Trump af te remmen in plaats van hem (zelfs stilzwijgend) gelijk te geven, tenzij dat jullie vinden dat na Nagasaki en Hiroshima het tijd is voor een mogelijke atoomoorlog.

De Cuba crisis was een voetnoot in de geschiedenis vergeleken bij wat er nu mogelijk in de wereld staat te gebeuren.

Schermafbeelding 2017-04-11 om 14.40.51

 

 

Een gedachte over “Noord Korea en Donald Trump, een Cuba crisis tot de derde macht

  1. Met alle respect voor uw ervaringen in Noord-Korea neem ik aan dat die een diepe indruk hebben achtergelaten. Ik denk niet dat Kim Jong-un gek is. Hij wil tonen wat zijn land militair in zijn mars heeft, om zoveel mogelijk uit de brand te slepen wanneer er onderhandeld wordt. Er zullen nog wel zogenaamde “proeven” komen met lanceringen, maar hij weet verdomd goed dat als zo’n ding te dicht bij bvb een Amerikaans vliegdekschip neerkomt, zijn dagen geteld zijn. Dan wordt zijn hele communistische paradijs gewoon van de kaart geveegd.
    Wat de verhouding China versus USA betreft is mijn hypothese dat Trump met Xi Jinping een afspraak heeft om zich gedeisd te houden in de Chinese Zee in ruil voor het kortwieken van Kim in Noord-Korea door de Chinezen zelf. Trump is ook niet gek.
    Wie wel gek was, was president Kennedy. De Cuba crisis was geen voetnoot, zoals je beweert! Ik was toen 14. De spanning was te snijden. De hele familie zat aan de radio gekluisterd bij elk extra nieuwsbericht. Dat is merk je nu allemaal niet. Iedereen had het erover, want het was een dubbeltje op zijn kant en wij wisten dat een verschrikkelijke atoomoorlog mogelijk was. Als je “The Fog of War” gezien hebt, later gemaakt met de memoires van McNamara, krijg je nog altijd rillingen omdat we er rakelings aan ontsnapt waren. Het blijkt dan dat Kennedy geen flauw benul had van diplomatie met de Russen. Hij kon door de échte diplomaten nauwelijks afgehouden worden van de fatale beslissing.
    Ik heb de resultaten van de atoombommen gezien, zowel in Hiroshima als in Nagasaki, de vredesparken, de musea, de plaatsen waar de bom viel. Daar wordt je stil van. Dit mag nooit meer gebeuren. Ik hoop dat jij en ik ons onnodig ongerust maakten over een nieuwe atoomoorlog. Persoonlijk vind ik de immigratie in Europa een nog dramatischer probleem omdat het onomkeerbaar zal blijken te zijn.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s