Het ultieme bewijs voor de Syrische gifgasaanval of gewoon FakeNews?

Onze westerse media staat nu al een week vol met bewijzen dat het Syrisch regeringsleger gifgas gebruikt zou hebben tegen dorpen waar de jihadi’s van Al Qaida zich schuil hielden. Khan Sheikhoun, waar de vermeende gifgasaanval plaatsvond, is wel degelijk Al Qaida gebied.

Nadat eerst het Verenigd Koninkrijk en Turkije “onomstotelijke bewijzen” voor het gebruik van sarin “of een sarin-achtige” substantie gevonden hadden, gaat nu ook Frankrijk “eerstdaags” de bewijzen leveren dat Assad het gas gebruikt heeft tegen zijn eigen bevolking.
Toevallig steunen de 3 vermelde landen allen direct en indirect de anti-Assad rebellen en jihadi’s.

Schermafbeelding 2017-04-20 om 12.20.09

Gisteren woensdag is, merkwaardig genoeg, ook het OPCW (Organisatie die het verbod op Chemische Wapens controleert) met hetzelfde bewijs naar buiten gekomen. Hun laboratoria komen tot dezelfde bevinding.
Eén van beide bewijzen zult u met zekerheid in uw klassieke media gehoord of gelezen hebben.

Wie inzoomt op de wijze waarop de staalnames verzameld werden ziet meteen dat het bewijs voor de gifgasAANVAL op los zand gebouwd is.

De feiten op een rijtje

 • Nog de avond van de vermeende gifgasaanval (4 april) stuurt Turkije een AFAD FFM (fact finding mission of een onderzoeksteam) naar Khan Sheikhoun om stalen te nemen van het gifgas. AFAD is de Turkse Civiele Bescherming die onder de rechtstreekse leiding van de Turkse Eerste Minister staat.

Schermafbeelding 2017-04-20 om 11.25.56
Schermafbeelding 2017-04-20 om 11.27.48

 • Nagenoeg niemand stelt zich vragen waarom Turkije zonder enige belemmering naar het stadje kan rijden (het Turkije van Erdogan steunt de jihadi’s en rebellen al jaren met wapens, munitie, voeding, communicatie, enz. en is samen met Westerse landen, Qatar en Saoedi Arabië de hoofdsponsor van de burgeroorlog door zijn steun aan Al Qaida jihadi’s en FSA rebellen)
 • Turkije begint al daags na de feiten (6 april) uit te bazuinen dat ze het onomstotelijke bewijs voor het gebruik van gifgas door Assad hebben.

Schermafbeelding 2017-04-20 om 11.35.21

 • De Amerikanen wachten niet op de bewijzen van het door de VN gevraagde verslag van het OPCW maar vinden het bewijs van hun bondgenoot Erdogan meer dan voldoende om kruisraketten boven de hoofden van de Russische bondgenoot van Assad te sturen. De raketaanval op een Syrische luchtmachtbasis is een feit.
 • Enkele dagen later komen ook Engelse laboratoria tot dezelfde bevinding
 • Vreemd wordt het pas wanneer ook het neutrale internationale OPCW, dezelfde niet-neutraal bekomen stalen begint te onderzoeken en gisteren woensdag tot dezelfde bevinding komt.
 • Gisteren was het op zijn beurt de Franse Minister van buitenlandse zaken die in een communiqué aankondigde dat Frankrijk “eerstdaags zal bewijzen” dat Assad gifgas gebruikt heeft.

Schermafbeelding 2017-04-20 om 09.58.17

Waarom is de huidige bewijsvoering voor een “gifgasaanval” niet aanvaardbaar?

 • Omdat de sarin staalnames door één onmiskenbaar actieve partij in het Syrisch conflict verzameld werden.
 • Omdat de voorzitter van het OPCW, de Turk Ahmet Üzümcü, die het verslag geschreven heeft, tot een onmiskenbaar actieve partij in het Syrisch conflict  behoort. Zijn verslag werd éénzijdig opgemaakt.
 • Omdat het gebied waar de slachtoffers gevallen zijn niet door neutrale OPCW-inspecteurs kan bezocht worden omdat de aanwezige jihadi’s er niet voor terugschrikken om iemand te gijzelen of zijn hoofd af te snijden.

Schermafbeelding 2017-04-20 om 10.08.31

 • Omdat het bijzonder vreemd is dat het OPCW, met een Turk als voorzitter en wiens regime bijzondere goede vriendschapsbanden met de bezetters van Khan Sheikhoun heeft, er na 2 weken nog steeds niet in geslaagd is om van de rebellen gedaan te krijgen om neutrale OPCW inspecteurs ter plaatse toe te laten.
 • Omdat het OPCW in eerdere verslagen zelf aangegeven heeft dat alle chemische wapens op regeringsgrondgebied vernietigd werden en het Syrisch regime voldeed aan de eis van de VN Veiligheidsraad. In 2015 alleen gebeurde er 2915 inspecties op regeringsgrondgebied. Het verslag voor 2016 werd nog niet opgemaakt.
 • Omdat GEEN ENKELE van de duizenden inspecties plaatsgevonden heeft op het rebellen/jihadi’s grondgebied.

Conclusie

Uit de bovenstaande “feiten” blijkt overduidelijk dat de “onomstotelijke bewijslast” voor een “gifgasaanval” hooguit het bewijs is van het vinden van sarin op stalen waarvan zelfs de herkomst als twijfelachtig kan beschouwd worden.
Nu we 15 dagen verder zijn, en de neutrale inspecteurs nog zelfs de plaats van de vermeende aanval niet kunnen bezoeken hebben, hebben diegenen die er baat bij hebben alle bewijslast al lang kunnen uitwissen.
Mijn oordeel : voorbarig berichten over schuld en bij nader toezien zelfs over het bewijs van het sarin in Khan Sheikhoun kan uitsluitend als FAKEnieuws bestempeld worden.

Wordt vervolgd …

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s