OCMW’s blut voor ouders van werkende kinderen, maar wel veel geld voor niet EU-inwijkelingen

Het ochtendnieuws bevatte een opmerkelijk item. CD&V wil dat kinderen mee betalen aan de OCMW factuur van hun ouders die in het rusthuis verblijven.

Als de staat de volledige zorg voor NIET EU-burgers kan opnemen moet ze dit ook voor haar eigen burgers kunnen waarmaken.

CD&V vindt het niet eerlijk dat elke gemeente nu zelf kan bepalen of ze al dan niet de kinderen een factuur stuurt, maar wil de praktijk in gans België invoeren. De CD&V verkozenen vinden het de morele plicht dat kinderen mee voor de opvang van hun ouders betalen.

Alleen werkende en sparende ouders

Wat CD&V er niet bij zegt is dat quasi alleen werkende of sparende kinderen het gelag zullen betalen, net diegenen die al de torenhoge belastingen in dit land betalen.
Een gezin met 2 werkende kinderen en een eigen woning (bij de fiscus gekende inkomsten) kan de dans nooit ontspringen.
De gekende truc van de CD&V bestaat er in om kinderen een schuldcomplex aan te praten. De ouders hebben vroeger voor jullie gezorgd, nu is het aan jullie om voor de ouders te zorgen. Alles wat de ouders en de kinderen al gedaan hebben voor de samenleving wordt uiteraard wijselijk verzwegen.
Wouter Beke en zijn partij kennen duidelijk maar één woord : belasten, belasten en nog eens belasten …

Schermafbeelding 2017-04-25 om 15.05.43

OCMW’s en prioriteiten

Wat mij erg boos maakt is dat het OCMW blijkbaar geen prioriteiten meer kan stellen.
Mensen die gans hun leven braafjes belastingen betaald hebben en vandaag van een te klein pensioen moeten leven worden naar de achterste rij van de verplichtingen geschoven.
Op de voorste rij staan vandaag groepen die vaak nog geen enkele Euro aan de samenleving bijgedragen hebben. De opsomming geven van wat wij belastingbetalers voor deze nieuwe EU-burgers moeten betalen ga ik niet doen omdat het te grof zou zijn. Een Somalisch gezin met 2 kinderen dat hier per definitie (door gebrek aan kennis en taalvaardigheid) werkloos blijft, kost netto per trimester meer dan wat het OCMW bovenop het pensioen van een OCMW-rusthuis klant PER JAAR moet bijleggen. Het Somalisch gezin staat op de eerste rij. Voor het Belgisch gezin zal een beroep gedaan  worden op de kinderen.

Schermafbeelding 2017-04-25 om 16.05.34

Ouders met schaamrood op de wangen

Het laatste dat het overgrote deel van de ouders willen is dat hun kinderen voor hun zorg moeten opdraaien. Het schaamtegevoel is bij deze mensen dan ook zeer groot. Zij kunnen maar niet begrijpen dat hun kinderen moeten opdraaien voor de kosten na een gans leven een brave belasting betalende burger geweest te zijn. Niet overtuigd? Praat dan eens met wat ouderen. Het is ook niet hun fout dat het minimum pensioen zo belachelijk laag is.

https://twitter.com/MoniqueAdriaan1/status/856846016410210306

Basiszorg

Als de werkende mens in dit land nu al goed is voor een overheidsbeslag van 54% moet de staat (via de OCMW’s) maar zorg kunnen dragen voor de opvang van één van zijn burgers in een rusthuis. Dit is geen luxe maar een basiszorg.
Onder basiszorg versta ik dat het pensioen van de rusthuis bewoner moet volstaan om de rusthuis kosten te dekken.

Als de staat de volledige zorg voor NIET EU-burgers kan opnemen moet ze dit ook voor haar eigen burgers kunnen waarmaken.

Zijn gemeenten verplicht om de kinderen een factuur op te sturen?

Neen. Elke gemeente kan een uitzondering vragen en die uitzondering is bindend. Zo wordt er in Gent geen bijdrage van de kinderen gevraagd.
Vermits CD&V vragende partij is om de bijdrage in gans het land te veralgemenen en BINDEND te maken zou dit een nieuwe Turteltaks++++ voor veel gezinnen betekenen.
In plaats van alsmaar meer te belasten zou de regering eindelijk eens kunnen besparen op overbodige uitgaven en het bespaarde geld voor de eigen burgers gebruiken.
Het is de VERDOMDE PLICHT van politici om dit te garanderen.

 

Een gedachte over “OCMW’s blut voor ouders van werkende kinderen, maar wel veel geld voor niet EU-inwijkelingen

  1. Nooit hoor je ook maar één woord over recuperatie van kosten gespendeerd aan #gelukszoekers..Daar is geld genoeg voor. Die doen hier wat ze willen.. krijgen advocaten pro deo a volonté, alhoewel ze goed weten dat ze geen kans op asiel maken. Ze liegen en bedriegen, vernielen, No problem. Als kers op de taart betaalt men Syriëstrijders verder door. Pensioenen aan Turken die hier nooit werkten..Ben benieuwd of ze die ooit gaan recupereren. Nu het geld op raakt gaan ze het nog maar eens halen bij mensen die zich gedragen zoals het hoort, hier belastingen en sociale afdrachten betalen.. Van discriminatie gesproken !!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s