Bizarre annulering lezing Theo Francken aan VUB Brussel

Schermafbeelding 2017-05-02 om 23.26.37

Enkele “tientallen” overwegend niet-Nederlandstalige actievoerders (er zullen allicht wel enkele studenten bij geweest zijn) zijn er in geslaagd om een lezing van Theo Francken te laten annuleren.
Al een uur voor de aanvang van de lezing weigerden de betogers de bezoekers de toegang tot de aula waar de lezing zou plaatsvinden.

Is Rector Caroline Pauwels incompetent?
Dat de VUB een socialistisch bastion is, is al langer dan vandaag geweten. Zo werd Caroline Gennez er aan een zeer lucratieve bijjob geholpen.
Ook rector Caroline Pauwels heeft een onmiskenbaar socialistische signatuur en zetelde voor de SP.a in tal van belangrijke bestuursraden. Alhoewel het boosaardig zou zijn om te suggereren dat rector daardoor de vrije meningsuiting zou tegenwerken, is het toch opvallend dat de rector OF uit naïviteit OF uit een gebrek aan competentie de heisa niet had zien aankomen.
*** Zo wordt van een rector verwacht dat zij de polsslag van haar universiteit zou kennen, iets wat hier onmiskenbaar niet het geval was.
*** Door een aantal gebeurtenissen die zich de laatste weken en maanden tijdens lezingen van Theo Francken  hadden voorgedaan, had de rector op zijn minst voor een minimale (al dan niet eigen) beveiliging kunnen zorgen (aan de UGent werd bv een politie-escorte voorzien).
*** Waarom heeft de rector, toen zij meer dan een uur voor de lezing vernam dat betogers de ingang blokkeerden, de politie niet opgebeld om die kleine groep betogers al dan niet vriendelijk te verzoeken om de toegang vrij te maken.

Voor mij is het duidelijk : rector Caroline Pauwels vond de actie helemaal niet erg en is zelf aansprakelijk voor de annulering van de lezing.
De invitatie van Caroline Pauwels om zijn lezing nog eens over te doen (wat Theo Francken inmiddels heeft geaccepteerd) en de Mea Culpa tweet van de universiteit klinken, gezien het voorgaande, dan ook bijzonder VALS (zie laatste tweet onder deze tekst).

Links ziet de annulering van de lezing als een grandioze overwinning
Eens de lezing geannuleerd was kon het linkse kamp zijn overwinning beginnen vieren.
Ook de sympathisanten van MovementX van de Libanees-Belgische agitator Dyab Abou JahJah  ontbraken niet op het appel.

Er waren gelukkig ook anderen, alhoewel …

UPDATE – Reactie van Carolien Pauwels in De Standaard
Indien juist is het ten dele verschoning maar desalniettemin een zeer zwarte bladzijde in het gastenboek van de VRIJE UNIVERSITEIT BRUSSEL.
Ook Pauwels weet maar al te goed dat de politie meteen had kunnen optreden. Met enkele tientallen “Refugees Welcome” manifestanten hebben ze anders nauwelijks last, maar gisteren waren ze TE “grimmig” en “agressief”.

Schermafbeelding 2017-05-03 om 16.12.53-compressed

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s