Over religieuze fictie en godsdienstige werkelijkheid

Courtesy https://www.pinterest.com/eddietrendon/religious-crosses/

______________________

Antwerpen, 05:00z

Een ogenschijnlijk niet-verdacht uitziende man die terugkomt van een feestje, parkeert z’n Golf IV op de Oudaan in Antwerpen. Hij heeft geluk. Het eerste plaatsje voorbij brasserie Berlin is vrij. Hij stapt uit en laat z’n wagen slotvast achter, om vervolgens weg te wandelen in de richting van het Vleminckveld.

Antwerpen, 05:09z

Een oorverdovende knal. Een rookpluim van wel 50 meter hoog, brokstukken en scherven die alle kanten uitvliegen. Mensen die verdwaasd uit hun slaap gerukt werden, komen de straat op gerend. Tenminste zij die nog kunnen en niet zwaargewond of dood in hun woning liggen. In de zijgevel van het hoofdcommissariaat van de Antwerpse politie is een enorm gat geslagen.

Brussel, 06:33z

Paniek in het Noordstation waar de ochtendspits goed op gang begint te komen. Bij de Brusselse politie lopen tientallen oproepen binnen over een groepje van 3 gewapende mannen die wild om zich heen aan het schieten zijn op alles wat beweegt. Terwijl ze dat doen roepen ze dat ze van Jezus houden.

Een ploeg van de federale spoorwegpolitie slaagt er in om de 3 schutters te lokaliseren en na een kort maar hevig vuurgevecht, worden de 3 aanvallers met een aantal dodelijke treffers geneutraliseerd. Op hun lichaam treffen de agenten een bijbel aan.

Brussel, 07:19z

Een man met een bomgordel duikt plots op in het straatbeeld van Molenbeek. Agenten van de lokale politie kunnen hem aantreffen op de hoek van de Vierwindenstraat en de Delaunoystraat. Hij maakt duidelijk dat hij zichzelf wil opblazen en begint verzen uit de bijbel te scanderen. De lokale agenten proberen op hem in te praten, terwijl hun collega’s de buurt proberen evacueren. Tevergeefs. Wanneer de man opmerkt dat mensen hun huizen beginnen te verlaten, laat hij z’n drukschakelaar los en blaast hij zichzelf op.

Antwerpen, 08:30z

Een eerste bilan wordt opgemaakt in een gezamenlijke persmededeling door de burgemeester van Antwerpen, de korpschef van de lokale politie van Antwerpen en de procureur: bij de burgerbevolking telde men 14 doden en 37 gewonden. Bij de politie vielen er 7 doden en 19 gewonden. Men verwacht dat de tol nog zwaarder zal worden, aangezien een aantal slachtoffers nog tussen leven en dood zweven.

Brussel, 10:15z

De media zijn massaal aanwezig voor een persconferentie van de Brusselse burgemeester, de korpschef van de zone Brussel West en de procureur. De tol is zwaar. Bij de aanslag in het Noordstation lieten 9 mensen het leven en werden er 119 gewond. Ongeveer de helft daarvan liep hun verwondingen op toen ze in paniek probeerden te vluchten. De man die een zelfmoordaanslag pleegde in Molenbeek sloeg hard toe. 22 doden en 47 gewonden bij de burgerbevolking en 2 doden plus 17 gewonden bij de politie.

Mechelen, 10:16z

Een voorbijganger merkt rook en vuur op in de Sint-Romboutskathedraal en verwittigt de brandweer. Wanneer die ter plaatse komen, is de kathedraal al volledig gevuld met rook. Tegen het einde van de bluswerken, die bijna 10 uur in beslag nemen, is het duidelijk dat er geen kunstwerken gered konden worden en dat bijna enkel nog een aantal muren van de kathedraal overeind staan. Zelfs de klokken van de beiaard zijn gewoon gesmolten door de grote hitte. De brandweer tast nog in het duister over de oorzaak van de brand.

Istanbul, 12:17z

Een tram komt aangereden over Istiklal Caddesi. Aan de eindhalte aan Tünnel stapt een man met zen kleine rugzak uit. Hij vervolgt z’n weg te voet via de Galip Dede Caddesi richting de Galata toren, die hij wil betreden. 2 agenten die aan de ingang staan houden hem echter tegen omdat ze hem willen controleren. Daarop begint de man met een machete in te hakken op de agenten en roept dat dit voor God en alle onschuldige slachtoffers in z’n land is.

De man kan overmeesterd worden door andere agenten. Bij onderzoek van z’n rugzak treffen ze een aantal verfspuitbussen, een bijbel en 2 bidprentjes aan. De 2 neergestoken agenten overleven het incident.

Brussel, 13:19z

De Belgische staatsomroep stuurde zonet een nieuwsflits uit. Op sociale netwerken werden opeisingen gevonden voor de aanslagen die deze ochtend in ons land plaatsvonden. Ze komen allemaal van de mediacentrale van de jammer genoeg overbekende terreurgroep Katholieke Staat In Europa. In 4 afzonderlijke berichten worden de aanslagen van deze ochtend opgeëist. De aanslag op de Oudaan in Antwerpen werd uitgevoerd door een aanhanger van KSIE, broeder Marc van-België, als reactie tegen de seculiere overheersing. Zo ook voor de man met de bomgordel. KSIE stelt dat de dader broeder Arend-Jan van-Nederland is, die de aanslag pleegde om duidelijk te maken dat er geen andere godsdiensten getolereerd worden door KSIE. De aanslag op het Noordstation werd uitgevoerd door een veiligheidscel van KSIE, echter zonder verduidelijking te geven over wie de daders zijn. Grootste verrassing is de opeising van een brandstichting in de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen. De brandstichting werd uitgevoerd door broeder Michel de-Belgique als protest tegen het toelaten van toeristen en bezoekers van andere gelovigen in een heilige ruimte.

Marrakech, 19:01z

Een witte bestelwagen baant zich een weg door het verkeer richting Djemaa el Fna, het centrale marktplein in Marrakech. Wanneer de bestuurder z’n kans ziet, versnelt hij z’n wagen en rijdt hij in op een menigte van mensen. ’s Avonds is het altijd zeer druk op het plein, dat gevuld is met locals en toeristen. Wanneer de bestelwagen tot stilstand komt, springen er drie mannen uit die iets verderop met de blote hand mensen beginnen neer te steken.

De toegesnelde politie en soldaten slagen er in om, 8 minuten na aanvang van het incident, de 3 aanvallers dodelijk te verwonden.

De Marokkaanse overheid komt al zeer snel met een eerste tol: 7 doden en 48 gewonden. Van die 48 verkeren er 21 in levensgevaar. De procureur meldt tevens dat de 3 aanvallers drager waren van een paternoster en bidprentjes.

Istanbul, 19:23z

De anti-terreur eenheid van de politie van Istanbul komt met een persmededeling. Er zijn aanwijzingen gevonden dat de aanslag werd gepleegd door een aanhanger van het KSIE, die gekend is met z’n strijdersnaam Jean-Michel de-France.

Marrakech, 00:37z

Op sociale media kanalen verschijnt er een opeising van de aanslag in Marrakech. Zoals te verwachten was, wordt de aanslag opgeëist door KSIE. De mediacentrale van KSIE spreekt over een veiligheidscel, wat neerkomt op een slapende cel. Er wordt niet gesproken over de namen van de daders.

______________________
Courtesy http://crosti.ru/patterns/view/694674

Waar wil ik nou heen?

Vervang de naam Antwerpen door Baghdad. Vervang Brussel door Mosul, vervang Charleroi door Raqqa en Mechelen door Marawi City. Vervang KSIE door ISIS en vervang de namen die beginnen met broeder door namen die beginnen met Abu.

Wat krijg je dan? Nog niet eens een gemiddelde dag in het leven van Islamitische Staat. Momenteel geraakt Islamitische Staat aan een gemiddelde van bijna 30 (gekende) terreurdaden ter wereld, waarvan de meesten uiteraard gepleegd worden in het Midden-Oosten, Afrika en de Filipijnen, vaak hun eigen landen. Meer dan eens wordt er ook buiten de eigen landen een aanslag gepleegd, zoals we dit weekend nog konden vaststellen in onder meer het Verenigd Koninkrijk en Australië.

Al deze aanslagen worden gepleegd onder het mom van een godsdienst. Net zoals de KSIE in dit geheel fictieve verhaal haar aanslagen liet plegen door mensen die vol zijn van het katholicisme en de rest uit de weg willen ruimen.

Stop dus alsjeblieft met zeggen dat die terroristen helemaal geen moslims zijn. Stop met zeggen dat het niets met de islam te maken heeft. Dat is lachen met de mensen. Dat is ontkennen dat de zon schijnt, een loopje nemen met de waarheid en de waarheid niet onder ogen durven zien om het probleem eens aan te pakken.

Dat is hetzelfde als zeggen dat de Rote Armee Fraktion niet geïnspireerd werd door communisme, marxisme en leninisme. Dat komt ook neer op beweren dat de FARC niet geïnspireerd werd of gestoeld werd door het Guevarisme, het Bolivarianisme, het vocalise, het marxisme, het leninisme, het revolutionaire socialisme en ga zo maar verder. Dat is ook zeggen dat het PIRA niets te maken had met Iers republicanisme en katholiek nationalisme.

Neen, beste Naciri’s, Kobo’s, Boubouts, Sabi’s, Calvo’s en vele anderen: de golf van terreur die we nu zien heeft alles te maken met islam. Het was u misschien al opgevallen dat sinds 1979 een vierde golf van terreur heerst in de wereld, die niets voor niets de religieuze golf heet. Misschien doet het startjaar op zich al wel een lampje branden, wanneer u even nadenkt.

Uw argumenten van onderdrukking, armoede, kansarmoede etc? Kijk even naar de voorbeelden die we al zagen in België. Kijk even naar welke opleiding en welk leven zij hadden. Hadden zij het slechter dan gemiddeld? Ik dacht het niet, neen. Veel vertrekt vanuit een gevoel. Een gevoel dat niet eens de waarheid hoeft te zijn, dat heb je nu eenmaal met gevoelens.

Wat dan met al die katholieken die in moslimlanden in de verdrukking leven? Die soms verplicht worden om toe te treden tot de islam? Die een taks moeten betalen om ergens te kunnen blijven wonen waar er een moslimoverheersing is? Die soms buiten moeten komen met bewakers om veilig rond te kunnen wandelen? Zie je die allemaal aanslagen plegen omdat ze zich onderdrukt voelen? Ik zag bijvoorbeeld in Saudi Arabië nog nooit een groepje vrouwen van westerse expats gaan betogen om openbaar een kleine bikini te mogen dragen en zo. Terwijl inwijkelingen in België het heel normaal vinden dat ze maar een boerka en een boerkini moeten kunnen dragen. Tip: pas je aan aan het land waar je bent. Het zal makkelijker worden. En die gevoelens die vaak verkeerd zitten? Die zullen verminderen. Je zal er dus zelf wel bij varen.

Als je dus ook maar een greintje zelfrespect hebt en iets of wat ballen hebt aan je lijf, dan stop je met zeggen dat het allemaal niets te maken heeft met de islam, maar dan zie je de problemen onder ogen en begin je heel je eigen gemeenschap onder handen te nemen om weer orde op zaken te stellen. Weet je? Dat deden vele westerlingen en westerse landen in het verleden ook. Orde op zaken stellen bij zichzelf. Het kan.

Een gedachte over “Over religieuze fictie en godsdienstige werkelijkheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s