Het Symboolbeleid van Plan België?

Door Ann Moella

If only for the kids

@ PlanBelgië @avoverschelden @Knack

.. je voelde je geroepen om op te komen, om voorop te lopen in de strijd tegen vrouwelijke genitale verminking (#FGM), maar in je overhaaste galop om op de eerste rij te staan, ben je vergeten de oogkleppen af te zetten. Typisch.

Tot twee keer toe hanteren jullie de term “culturele praktijk”. Zoals in ” besnijdenis maakt deel uit van hun cultuur, is eigen aan hun cultuur”? Zoiets? Daaruit volgt dan het onvermijdelijke “wij moeten dat (leren) begrijpen”. Met andere woorden, vrouwelijke genitale verminking is relatief!? Wat Mia Doornaert (@miadoo) de opmerking ontlokte: “in het politiek correcte denken is vrouwonderdrukking “cultuur”! Wat een dwaasheid!

Jij vindt de strijd tegen FGM – waar staatssecretaris Zuhal Demir een eerste aanzet geeft- een ( goedbedoeld) symboolbeleid. Symbool? Wat symbool? Heb jij het dan over plat electoralisme, want dat lijk je populistisch te insinueren. Misschien kan je het mij alsnog…

View original post 478 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s