De trieste grap van Kris Peeters

Gastbijdrage door Willy De Wit

Het dagblad ‘DE TIJD’ schrijft op haar voorpagina vandaag : ‘Kris Peeters belooft elke Belg een job.’ Tegen 2025 is volgens hem volledige tewerkstelling realistisch.

Schermafbeelding 2017-07-05 om 20.50.34.jpg

Het is prima dat Kris Peeters zulke optimistische boodschap de wereld instuurt, maar het zou nog beter zijn, dat hij de nodige maatregelen verdedigt om dit doel te bereiken. Maar wat stelt men vast? Dat hij al maanden de maatregelen tegenhoudt en verhindert, die dit doel zouden mogelijk maken. Hierna een korte bloemlezing:

         Onze vennootschappen kreunen onder de nagenoeg hoogste belastingdruk ter wereld. Al vele maanden ligt het voorstel op tafel om dringend dit veel te hoge tarief (33.99%) van de vennootschapsbelasting te verlagen. Dit voorstel wordt gesteund en verdedigd door N-VA, OPEN VLD en MR. Maar het is precies Kris Peeters (CD&V) die dit voorstel afblokt en boycot. Nochtans zou die belastingverlaging heel wat jobs en veel welvaart creëren. Onze vennootschappen moeten nu vechten met ongelijke wapens tegen bedrijven in onze buurlanden. Dit is zeer dringend.

         Tevens eist Peeters  een meerwaardebelasting voor ondernemers, alhoewel die nu al veel te zwaar worden belast? Ook hier zullen jobs sneuvelen. Precies het omgekeerde van wat hij belooft.

         Is hij akkoord om de loonlasten te verlagen? Het is de te hoge ‘bruto loonlast’, die een belangrijke hinderpaal vormt tot tewerkstelling.    

–     Gaat Kris Peeters voor een beperking van de werkloosheidsuitkeringen in de tijd?

–     Is hij bereid de minimumlonen te laten zakken voor laaggeschoolde jongeren?’

Stefaan Michielsen van het dagblad ‘De Tijd’ schrijft vandaag terecht (blz. 2) :

Als Peeters A zegt, moet hij ook B zeggen. Anders is zijn belofte gratuit’.

Kris Peeters belooft dus het omgekeerde van wat hij in werkelijkheid nastreeft. En de maatregelen, die werkelijk nodig zijn, worden door hem ofwel geboycot of staan niet op zijn programma. Hoe noemt men dat ook weer : ‘Luister naar mijn woorden, maar kijk niet naar mijn daden’.  

Hij bezondigt zich gewoon aan brute, machtsgeile politieke spelletjes. Hebben wij dan echt geen betere politici verdiend? Hebben onze jongeren geen recht op een beter beleid?

Willy De Wit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s