De nieuwe definitie van het woord “redden”

NGO’s zijn er in geslaagd om het woord “redden” een nieuwe betekenis te geven. Gezien de quasi “Goddelijke Status” van deze organisaties kon er meteen gerekend worden op de massale ondersteuning van de audio-visuele media en schrijvende pers.

Screen Shot 2017-08-02 at 11.21.21.jpg

Ook politici van Open-VLD, MR, SPa, Groen en CDenV verdrongen zich op het podium van de aandacht om hun goedmenselijkheid te tonen. Een NGO blindelings steunen zal hen geen windeieren leggen, is de achterliggende motivatie.

De Heilige EU en zijn talloze vehikels konden uiteraard ook niet ontbreken in de “feel good” show. Onder toedoen van hun lemen tijger FRONTEX en met de medewerking van een resem marineschepen van de lidstaten,  werd operatie SOPHIA opgestart, zogezegd om mensensmokkel tegen te gaan en de smokkelaars te snappen. In realiteit lijken de schepen van operatie SOPHIA vooral illegale migranten naar Italië te brengen.

Naast tientallen kleine en grote NGO’s (wist u bv dat AZG International (alle nationale AZG’s tezamen) afgelopen jaar voor 1,52 MILJARD € aan donaties ontvangen heeft?). Voor dit mega-bedrag heeft zo een organisatie natuurlijk een sterke marketing nodig. Door het “redden” op zee kan men de wereld (via foto’s van vrouwen en liefst zo jong mogelijke kinderen) overtuigen dat zij de mensheid aan het redden zijn.

Definitie REDDEN
“actie ondernemen om iets of iemand uit de moeilijkheden te halen”
Voor de kust van Libië wordt het begrip “in moeilijkheden” op de ruimst mogelijke manier geïnterpreteerd.
Elk bootje dat daar in het water ligt is blijkbaar “in moeilijkheden” en moet “gered” worden. In den beginne gebeurde dit nog via een noodoproep van de illegale migranten. De dag van vandaag doen de “redders” zelf de oproep om “te mogen redden”. Uiteraard is er geen enkele instantie die daar negatief kan op reageren.
Redden is dus verworden tot “aan boord nemen”. Als er dan al een illegale migrant (met zwemvest) in het water ligt is dat in 95% van de gevallen omdat hij het geduld niet heeft om te wachten op een ordelijke overgang in de zodiacs van de “redders”.

Marineschepen redden ook
Op zich kunnen we ons daar bij neerleggen, maar waarom diezelfde marineschepen die 100 x sterker zijn dat de Libische marine en kustwacht tezamen, die illegale migranten niet terug in Libië afleveren is een goed bewaard geheim. De argumenten die we horen (Libië is een failed state – Libië heeft nochtans een door de VN geïnstalleerde regering) houden echt geen steek. Om tot in de havens van de mensensmokkelaars te geraken hadden ze anders geen probleem, dus terugkeren naar bv Tripoli om uitgezet te worden mag dan ook geen enkel probleem zijn, tenzij in de hoofden van enkele nooit-gekozen  goedmenselijke EU mandatarissen die niet wakker liggen van de tegenstand van de EU burgers.

Screen Shot 2017-08-02 at 11.24.47.jpg

Nu maar hopen dat de “gedragscode” (dus geen wet!) die de Italiaanse overheid net ingesteld heeft enig effect zal ressorteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s