Ze komen er aan : de Afrikaanse “droogte” vluchtelingen

Neen, dit is geen grap maar harde werkelijkheid. Zowat 1/3e van Afrika (400 miljoen mensen) kunnen volgens een Oostenrijkse rechter aanspraak maken op het statuut van “subsidiair beschermde”.

Een Weense rechter heeft na 2 afgewezen asielaanvragen van een Somalische asielzoeker, op grond van nieuwe argumenten, de subsidiaire status voor al minstens 1 jaar toegestaan.
De advocaat van de Somaliër kwam bij het 3e verzoek plots op de proppen met het argument dat de man gevaar liep door de droogte en de honger in zijn land.
Link naar artikel.

Screen Shot 2017-10-02 at 17.32.03.png

Voor Europa is het de allereerste keer dat een asielzoeker op grond van “droogte” een asielstatus toegewezen krijgt.
Zowat gans Midden Afrika komt dus vanaf nu via “jurisprudentie” in aanmerking om naar Europa te komen want andere “goedmenselijke rechters” zullen de kans niet laten liggen en binnen de kortste keren gelijkaardige arresten vellen. Dat die asielzoeker wel geld genoeg had om mensensmokkelaars te betalen om vanuit zijn land duizenden kilometers illegaal tot in Europa te geraken is een detail waar niemand nog van opkijkt.
Het legertje pro-deo advocaten en NGO’s wrijft zich in de handen voor deze assist en zullen niet nalaten om deze uitspraak in hun voordeel te gebruiken.

Dat Jan Modaal in Europa eens te meer voor de kosten zal moeten opdraaien is een detail waar rechters nog nooit 1 minuut slaap voor gelaten hebben.

Europees Parlement : geef slachtoffers klimaatopwarming speciaal statuut

De meerderheid in het Europees parlement (Socialisten en Christen Democraten) zijn ook van plan om zeer royaal om te springen met slachtoffers van “klimaatopwarming”  en heeft de volgende resolutie aangenomen :

Screen Shot 2017-10-02 at 22.41.33.png

Waarom dan precies Europa weer moet inspringen om deze mensen op te vangen is een vraag die meestal stante pede van tafel geveegd wordt door “artikel 13 van het Europees verdrag van de Mensenrechten”, een artikel waar de halve wereld wel een argument in vindt om hier in de rijkere Europese landen te kunnen verblijven.
Voor de armere Europese landen komen ze echt niet naar Europa, dan nemen ze de droogte in eigen land er wel bij.

Artikel gebaseerd op een draadje van migratie volger 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s