Syrië – Mogen we het even over Erdogan hebben?

Screen Shot 2018-04-15 at 14.57.54

Groen: Turkse bezetting, aanwezigheid of leiderschap

Wat mij met verstomming slaagt de laatste jaren, maanden, dagen en uren is dat de duizenden self-proclaimed westerse experten het bij de analyse over de gebeurtenissen in Syrië quasi nooit over de Turkse President Recyp Erdogan hebben.
Deze Erdogan is nochtans de hoofdverantwoordelijke voor de honderdduizenden slachtoffers die er tot op vandaag in Syrië zijn gevallen en voor de (inmiddels bijna vergeten) stroom van miljoenen “so called” vluchtelingen die via zijn Turkije naar Europa konden reizen.
Laat mij een niet-chronologisch lijstje maken van hoe hij dit allemaal klaargespeeld heeft.

1. Hij leverde en levert wapens aan alle jihadi’s en rebellen die hij deels zelf financiert en deels via Westerse en Arabische landen aangeleverd krijgt.

2. Turkije is/was de toegangspoort voor het merendeel van jihadi’s en IS’rs. Er loopt bv geen enkele veroordeelde Jihadi rond in Nederland en België die niet via Turkije de grens met Syrië heeft overgestoken.

Screen Shot 2018-04-15 at 15.04.32

Syrische FSA rebellen (vlag 3 rode sterren) trekken de Turks-Syrische grens in konvooi over om in Syrië voor Erdogan te gaan vechten

3. Hij traint alle Witte Helmen in Turkije. Dit gebeurt via zijn Civiele Beschermingsorganisatie AFAD (door mij bijzonder goed gekend voor het schitterende werk dat ze leveren na aardbevingen)

Screen Shot 2018-04-12 at 18.38.15.png

Foto : Screenshot uit artikel Rudi Vranckx over Witte Helmen in VRTnieuws

4. Zijn leger zit tot zeer diep in Syrië en zorgt voor de infrastructuur die de rebellen en jihadi’s nodig hebben voor hun oorlogsvoering

5. Hij levert de infrastructuur (oa zendmasten) en beheert het GSM- en internet verkeer in Syrisch gebied waar zijn troepen aanwezig zijn en smokkelt apparatuur naar geïsoleerde enclaves waar ze actief waren (zoals in Oost-Ghouta) en waar ze nog actief zijn (zoals Yarmouk).

6. Hij bezet Noord Syrië en heeft niet alleen de plaatselijke Koerdische bevolking verjaagd maar geeft hun bezittingen weg aan soennitisch-Syrische FSA collaborateurs

7. Hij hergroepeert sommige uitgeschakelde IS-leden  in zijn jihadi stoottroepen

8. Hij verzorgt gewonde jihadi’s en rebellen (FSA, AlQaida in Syria en andere Al-Islam stoottroepen) in Turkse ziekenhuizen en stuurt ze daarna terug naar het slagveld

http://en.dunyatimes.com/article/Turkish-hospitals-treat-over-130-Aleppo-evacuees-savU4xKN.html

9. Hij beheert de vluchtelingensluis naar Europa en ontvangt daar jaarlijks een pak  miljarden euro’s voor van de Europese Unie. Dit kan bestempeld worden als chantage-afkoopgeld.

10. Via Turkish Airlines kan hij onbeperkt nieuwe soennitische strijders aanvoeren. Turkish Airlines speelde eveneens een kapitale rol bij de aanvoer van vluchtelingen naar Europa (eerst voor de Griekse route en nadien en tot op vandaag voor de Libische route)

11. Hij huisvest alle families van rebellen en Jihadi’s in nieuwe dorpen aan de Turks / Syrische grens en ontfermt zich over vrouw en kinderen zodat de strijders terug naar Syrië kunnen om zijn strijd te voeren

12. Turkije liet de IS jihadi’s stiekem en zonder problemen naar “Islamitische Staat in Syrië” reizen, liet IS propaganda toe, keek weg om de IS olie te vermarkten en te vervoeren en zorgde minstens indirect voor de financiering.

Screen Shot 2018-04-27 at 13.04.06.png

13. Vanaf dag 1 maakte hij er geen geheim van dat hij de Assad regering wilde afzetten

Screen Shot 2018-04-15 at 14.37.12

Als sluwe vos belt hij geregeld met Donald Trump en Vladimir Poetin om zijn eisen kenbaar te maken. Op dezelfde sluwe manier wil hij nog steeds het lidmaatschap van de EU afdwingen. Het visa-vrij verkeer van zijn 80 miljoen onderdanen naar de EU is een belangrijke stap in die richting die er zit aan te komen.

 

….. maar laten we het vooral over “gas animal” Assad hebben ….

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s